Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poolen trycktes upp av vårfloden

/
  • PANG OCH BRAK! Sandra Vildelöt och Lars Källgrens pool trycktes upp ur marken av det höga vattenflödet som forsade in över deras tomt på söndagen.
  • DRABBADE. Grannarna Ronny Källgren, Sandra Vildelöt och Lars Källgren studerade förödelsen efter att deras tomter översvämmats av smältvatten.

Det sa pang och brak och sedan for hela Lars och Sandras pool upp ur marken, uppressad av vattenmassor som forsade över tomten. Paret som bor i byn Norrberg i Kungsgården drabbades av översvämning när snön började töa i helgen. Boven var en fotboll som låg och täppte till i brunnen.

Annons

Två fastigheter i byn Norrberg utanför Kungsgården drabbades av översvämning på söndagen. Det började med att bäcken som ligger i närheten svämmade över när snön och isen började smälta. Vattnet kom först in över ena tomten där sockeln och golvet på ett härbre fylldes med vatten. Ett tag senare svämmade brunnen mittemellan fastigheterna över och vattnet forsade in även på grannens tomt.

– Plötsligt sa det också pang och brak och hela poolen for upp ur marken. Den trycktes upp av allt vatten. Det gick jättesnabbt, berättar Lars Källgren.

När Arbetarbladet kommer förbi på måndagsförmiddagen sitter han tillsammans med höggravida Sandra Vildelöt och tittar ut över förödelsen.

– Jag skulle ha åkt in på förlossning i fredags och därför har jag inte fattat vad som har hänt än. Det enda jag tänker på är hur det ska gå att föda och det andra känns inte så stort, säger Sandra.

De kallade på räddningstjänsten strax efter klockan åtta på söndagskvällen. Då stod vattnet en decimeter högt på långsidan av huset. Brandkåren jobbade hela natten med att pumpa bort vatten från de två tomterna och först vid tiotiden på förmiddagen kunde insatsen avslutas.

– Vi hittade en fotboll i brunnen som svämmade över, det kan nog vara en bra bit av orsaken. Det hade inte varit ett problem vid ett litet flöde, men när det blev högt tryck av mycket vatten täppte bollen till så det svämmade över. Det kan hända att det kommer mer vatten när det blir varmare och börjar töa igen under dagen, men nu när fotbollen är borta borde det klara sig bättre, säger insatsledare Sofia Haglund.

För familjerna på Ros väg återstår nu bara att vänta in försäkringsbolaget som ska komma och ta bilder under dagen.

– Vad vi har märkt av än är det bara i garaget det har trängt in vatten, men det får vi väl se. Vad vi ska göra med poolen vet vi inte. Antingen tar vi bort den helt eller om det går att göra något åt den, säger Lars Källgren.

Och så var det den där förlossningen också.

– Jag hoppas att det ska komma igång snart, säger Sandra Vildelöt.

Mer läsning

Annons