Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktiska gymnasiet vill utöka

Sandvikens praktiska gymnasium har ansökt till Skolinspektionen om att få utöka skolan i Högbo med tre utbildningar.

Annons

Från nästa höst vill Sandvikens praktiska erbjuda även hotell- och turismprogrammet med inriktningarna hotell och konferens och turism och resor samt handels- och administrationsprogrammet med inriktning mot handel och service.

Förutom inriktningen mot turism och resor är det här utbildningar som kommer att finnas även på kommunala Bessemerskolan redan nu till hösten.

Stort intresse

I sin ansökan till Skolinspektionen skriver skolan dock att kontakten med studie- och yrkesvägledare har visat på ett stort intresse för yrkes- och lärlingsutbildningar. Man genomför dessutom just nu en grundlig intresseundersökning på skolorna.

Åtta platser per årskurs

Sandvikens Praktiska tror därför inte att det kommer att bli något problem att fylla de åtta platser i varje årskurs som man tänkt sig på handels- och administration och lika många platser i varje årskurs som man tänkt sig på hotell- och turism (fyra på varje inriktning).

Fyra program i dag

I dag ger Sandvikens praktiska fyra program: fordons- och transportprogrammet, hantverksprogrammet, naturbruksprogrammet och VVS- och fastighetsprogrammet.

Skolan håller till i Öjargården på Högbo Bruk och har 33 elever.

Mer läsning

Annons