Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för granbocken i Högbo

/
  • NYKOMLING. För första året tillverkar Kicki Brink från Ockelbo de här granbockarna.
  • TRADITION. Anna Lund och Inga-Lill Lund från Sandviken besöker marknaden varje år. Traditionsenligt köper de också en havrekärve varje år.
  • Handlade GLÖGG. Sanna Fröjdman och Anna Röstberg var med barnen på marknaden. På bilden syns Felix Fröjdman, 3 år, och Isak Forsberg, 3 år. ”Det är sakerna de säljer här och den mysiga miljön som gör att vi åker hit”, säger Sanna Fröjdman som redan fyndat en flaska av Sandvikens bruksglögg.
  • POPULÄR. Julmarknaden vid Högbo bruk är ofta välbesökt. ”För två år sedan var det 10 000 besökare här och det komemr det nog i år också”, säger Lena Fjällström som är kanslist på orienteringsklubben Hammaren som arrangerar julmarknaden.

Knäck, granbockar, havrekärvar och rökt korv.
Under söndagen besökte tusentals människor julmarknaden i Högbo.

Annons

– Det är så mysig miljö, säger en av besökarna, Sanna Fröjdman.

För tjugonde året i rad var det dags för den traditionella julmarknaden vid Högbo bruk. Med solsken och en centimeter snö på backen var julstämningen på topp.

Anna Lund från Sandviken besökte marknaden med sin mamma Inga-Lill Lund. Det har de gjort i princip varje år sedan Anna föddes för 20 år sedan.

– Det är mysig stämning här. Det har blivit en tradition, säger Anna Lund.

Hittills har de köpt en havrekärve och några chokladbollar.

– Kärve köper vi varje år. Vad det blir mer vet vi inte, säger Inga-Lill Lund.

Två små gator var fyllda med stånd där totalt 76 försäljare erbjöd allt från godsaker till julbordet till hantverk av alla de slag. Kicki Brink från Ockelbo sålde för första året stora hemmagjorda granbockar.

– De har gått jättebra att sälja så det är kul, säger hon.

Marknaden arrangeras av orienteringsklubben Hammaren. Med det fina vädret hoppades de på 10 000 besökare.

– Just de här timmarna är det publikrekord på Högbo bruk varje år, säger Lena Fjällström som är kanslist på orienteringsklubben.

Mer läsning

Annons