Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privatperson vill köpa hotat bad

Badet i Kungsgården kan sensationellt vara på väg att räddas undan nedläggning.
Det finns nu plötsligt två intressenter som kan tänka sig att ta över anläggningen.
Beslutet om definitiv avveckling är därför uppskjutet i första hand en månad.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i förra veckan har tekniska kontoret nu begärt ett definitivt besked av politikerna om framtiden för Kungsgårdens sportcentrum med tempererat bad, omklädningsrum och grönytor.

Meningen var att tekniska utskottet i går skulle ge klartecken för igenfyllning av bassängen. Men så blev det inte. I sista stund har det oväntat dykt upp två intressenter som vill driva anläggningen vidare i privat regi.

Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, vill i första hand hyra badet av kommunen medan en privatperson vill köpa mark och bassänger.

– Tekniska kontoret har fått två telefonsamtal och har inte hunnit borra djupare i saken. Men som jag förstått är de båda som hört av sig intresserade av att driva badet vidare i kombination med någon annan verksamhet, säger kommunalrådet Carl-Ewert Ohlsson (C), ordförande i tekniska utskottet.

Tjänstemännen får nu en månad på sig att ta reda på vad de båda intressenterna har för planer och om det är idéer som är realistiska att genomföra.

Politikerna i tekniska utskottet gjorde redan i går klart att Kungsgårdens sportcentrum i alla fall inte kommer att drivas som kommunalt bad i framtiden. Antingen blir det nu avveckling eller privatisering.

– Oavsett vem som ska driva badet måste det finnas en fungerande reningsanläggning, konstaterar Carl-Ewert Ohlsson.

Investeringsbehovet har beräknats till 3 miljoner kronor, en summa som kommunen alltså inte är beredd att skjuta till för att få igång badanläggningen igen.

– En annan begränsning kan vara att badet ligger precis vid en skola och en förskola. Det är sådan mark som vi normalt sett brukar betrakta som strategisk och som vi vill behålla under kommunens kontroll.

Annons