Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO i Årsunda vill få stopp på förstörelsen

/
  • slagen i spillror. Thore Andersen och Göran Hasselgren i Årsunda PRO har tröttnat på att ungdomar  i Årsunda förstör utebord och andra saker vid Lilla klockargården. Senast i onsdags förstördes ett av föreningens utebord.

Under flera år har föreningen Årsunda PRO fått saker förstörda vid Lilla klockargården i Årsunda. På onsdagskvällen förstörde någon ett av föreningens utebord. Nu har de tröttnat på skade­görelsen.

Annons

– Det känns så meningslöst. Vi förstår inte vad poängen är med att förstöra en massa saker, säger Göran Hasselgren, ordförande i Årsunda PRO.

Under de senaste åren har föreningen fått flera saker förstörda vid Lilla Klockargården, ett antal utebord och några andra mindre saker. På det intilliggande huset Stora klockargården har flera fönsterrutor slagits sönder vid ett antal tillfällen.

Sönderslaget två gånger

I våras slog någon sönder föreningens utebord, som de har byggt själva. Då satte Göran Hasselgren ihop bordet igen. I torsdags upptäckte han att någon hade förstört bordet ännu en gång. Troligtvis skedde det under onsdagskvällen.

– Jag tycker inte att det handlar om bordet i sig, utan principen. Man ska inte hålla på och förstöra saker, säger Göran Hasselgren.

Tror att ungdomar förstör

Föreningen har anmält skadegörelsen till polisen. Göran Hasselgren tror att det måste vara ungdomar i Årsunda som ligger bakom förstörelsen.

– Vi tycker att föräldrarna borde reagera och fråga sig vad deras ungdomar håller på med, säger han.

Mer läsning

Annons