Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO kan få börja betala hyra för Valhalla

Kommunen vill att pensionärerna i Sandviken ska börja betala hyra för Valhalla, något som trots en rejäl hyresrabatt oroar PRO, som även förväntas fortsätta att stå för underhållet av den gamla byggnaden.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat att PRO i Sandviken, med 2 100 medlemmar, är oroade över en aviserad hyreshöjning på 26 000 kronor för Valhalla från Sandvikens kommun.

Gratis mot skötsel

Hittills har avtalet med kommunen varit skrivet så att föreningen fått hyra huset gratis mot att man förvaltar det och håller det i trim. Men nu är avtalet uppsagt och i fortsättningen vill kultur- och fritidsförvaltningen ta ut hyra av PRO.

Kommunen har räknat ut att den faktiska hyreskostnaden för Valhalla är 526 000 kronor, men mot att pensionärerna fortsätter att utföra underhållsarbete och att kommunen, Kulturskolan och Sandvikens teaterförening får boka Valhalla gratis, så ska Kultur och fritid betala 500 000 av dessa som ett föreningsstöd.

Trots hyresrabatten på en halv miljon kronor är PRO oroade över förslaget.

Högre avgift

– Det innebär att vi måste ta ut högre avgifter från pensionärerna som kommer hit och många av dem har det redan i dag ekonomiskt tufft, sa ordföranden Ingemar Dahlström i en tidigare artikel.

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden ska ta ställning till hyran för Valhalla under våren.

Mer läsning

Annons