Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pussel med personal när omsorgen utökas

/
  • VÄXER. Handikappomsorgen fortsätter att bygga ut boenden och anställa personal. Så här såg det ut på invigningen av gruppboendet i Norrsätra. I år startas ytterligare två gruppbostäder och en servicebostad.

Ytterligare ett 20-tal tjänster ska tillsättas när handikappomsorgen nu fortsätter att söka habiliterare och assistenter. I omgång två är det öppet för alla anställda i kommunen att söka. Finns det fortfarande lediga jobb efter det blir det externa rekryteringar.

Annons

Det är ett komplicerat personalpussel som läggs när Sandvikens kommuns handikappomsorg i år bygger ut med tre nya profilerade grupp- och servicebostäder där de boende får tillgång till gemensam personal samtidigt som det blir färre personliga assistenter.

– Vissa rekryteringar har spänt över två, tre eller fyra led eftersom den som fått en tjänst ersatts av en person som i sin tur ersatts på sitt jobb. Totalt har det pussel vi lagt hittills berört ett 80-tal personer, berättar tillförordnade förvaltningschefen Torsten Sjöström.

I första skedet har alla rekryteringar gjorts internt inom handikappförvaltningen. Nu när det återstår att tillsätta ett 20-tal tjänster får alla anställda inom kommunen vara med och söka de jobb som annonseras ut i slutet av januari.

Det är då främst personliga assistenter men även habiliterare till bostäder med särskild service som ska rekryteras.

– Vi behöver också fylla på med fler vikarier, säger Torsten Sjöström.

Mer läsning

Annons