Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radio Sandviken utslagen efter strömavbrott

Det var tyst i radio Sandviken under onsdagen. Ett strömavbrott tidigt på morgonen slog ut närradions sändare. Förhoppningen är att sändningarna ska komma igång igen senast fredag.

Annons

Johan backe, ansvarig utgivare på radio Sandviken satt och redigerade inslag strax före klockan åtta på onsdagsmorgonen när strömmen plötsligt bröts.

– Den var borta i fem, tio minuter, men sen kom den tillbaka. Vi upptäckte först inte att något var fel, utan började sända som vanligt. Först vid 11.30 ringde en lyssnare och undrade om det var hans radio eller vår utrustning det var fel på, berättar Johan Backe.

Efter närmare undersökning upptäckte han och hans medarbetare att sändaren var trasig.

– Vi kunde konstatera att vi inte hördes alls.

Nu är sändaren nedtagen för lagning. Men det förblev helt dött i radio Sandviken under onsdagen och tyst blir det troligtvis även under torsdagen.

– Vi räknar med att komma igång igen tidigast på fredag, men det kan bli tidigare. Vi uppdaterar hela tiden vår hemsida med information om när vi kommer igång igen, säger Johan Backe.

Närradiostationen har vid ett tidigare tillfälle varit helt utslagen, det var ungefär tio år sedan. Då slog en blixt ner i antennen.

Mer läsning

Annons