Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarna rev och slet i äldre kvinnor

/
  • Berndt Mollstedt, chef på den rånade bingohallen i Sandviken, bearbetade tillsammans med personalen helgens rån under måndagen. Han har svårt att förstå varför någon rånar en bingohall med vapen för att få ett par tusen kronor i byte.

Polisen har fortfarande inte något spår efter bingorånarna i Sandviken.


Under gårdagen fortsatte de att förhöra målsägande och vittnen.


Rånarna var brutala och rev och slet i äldre kvinnor för att komma åt deras pengar.


– Jag ska döda dig! hotade en av rånarna, enligt ett vittne som Arbetarbladet har talat med.

Annons

Det var vid 15-tiden under söndagseftermiddagen som tre beväpnade och maskerade män rånade bingohallen på Köpmangatan i Sandviken. De stormade in i lokalen med k-pistliknande föremål i händerna och fick med sig uppskattningsvis 2 000 kronor, som låg i två förkläden som personalen fick lämna ifrån sig.

Bingohallen har en larmknapp som gjorde att polisen snabbt var på plats.

På väg in i bingohallen attackerade de ett par kvinnor och började riva och slita i deras kläder med syfte att komma åt deras värdesaker. En av dem trodde att det rörde sig om ett skämt innan hon förstod situationens allvar.

– Vi blev chockade, säger en av kvinnorna.

Åtminstone en av dem försökte göra motstånd, och rånarna kom inte åt några värdesaker från dem. Den brutala behandlingen av de äldre kvinnorna var smärtsam och omskakande.

– Det gjorde ont.

Rånarna är emellertid inte misstänkta för misshandel, vad presstalesmannen Hesam Akbari känner till.

Enligt vittnesmål ska bingorånarna förutom de vapenliknande föremålen även ha hotat personalen och de cirka 40 bingospelarna verbalt.

Om det verkligen var k-pistar är alltjämt oklart, föremålen liknade åtminstone vapen.

Börje Hjelm vid polisen i Sandviken har tagit över utredningen och är förtegen om rånet.

– Vi fortsätter att höra vittnen och målsägande, säger han.

Männen som misstänks för rånet var maskerade, mörkt klädda, och en av dem bar en beige jacka. Troligtvis tog de sig via ett annat hus ut på baksidan och försvann i en bil. Polisen har säkrat spår efter rånarna.

Bingohallen i Sandviken har tidigare varit förskonad från rån. Däremot har bland annat en bingohall i Gävle och Stockholm utsatts för rån. Många sökte sig under måndagen tillbaka till bingohallen för att bearbeta sin upplevelse.

– Just det var en av anledningarna till att vi bestämde oss för att ha öppet under dagen, säger Berndt Mollstedt som är chef över hallen.

Han har svårt att förstå varför någon vill råna en bingohall, där möjligheten att få med sig en större summa pengar är minimal.

– Det som är mest frapperande är att de kommer med vapen för så lite pengar. Man kan förstå om det är ett värdetransportrån, men inte här.

Mer läsning

Annons