Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasrisk under Saik-match

(Ny version 9/1) Göransson Arena kallade till krismöte på lördagen. Taket var överbelastat av snö och beslut togs att stänga av en del av arenan.

Annons

Inför lördagens match mellan SAIK och HaparandaTornio besiktigades arenan.
Då konstaterades att snön hade packats ihop och tyngde hårt mot takrännan, särskilt gaveln mot Årsundavägen var drabbad.


Östra läktaren
Det kallades till krismöte. Beslut togs om att matchen trots allt skulle genomföras inne i arenan. Men, av säkerhetsskäl skulle publik bara tillåtas på den östra läktaren.
Förra året ledde snömängderna till att gummiduken på taket till den nybyggda arenan slets sönder. Innan hålen hade hunnit lagas började det töa och smältvatten strilade in i byggnaden. Att laga det trasiga taket kostade 1,2 miljoner kronor.
Till denna vinter har arenan investerat i en banddriven specialsnöslunga för att få bort snön i tid. Men, den går inte att köra vid arenans kanter. Där måste det fortfarande skottas för hand.

Kranbil
På lördagen beställdes en kranbil för att underlätta takskottningen. Skottningen påbörjades efter matchens slut. SAIK vann med hela 14-4. Trots halvtomma läktare.

Mer läsning

Annons