Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfull voltade – smet ut på en åker

/

Den kvinnliga föraren var så pass berusad att hon tappade herraväldet över bilen.
Till slut körde hon av vägen och voltade.
Efter olyckan avvek hon från platsen.

Annons

Den vådliga bilfärden inträffade vid åttatiden på torsdagskvällen, då en kvinna i 30-årsåldern satte sig bakom ratten trots att hon hade såväl narkotika som alkohol i kroppen.

På E16 i höjd med Kungsgården tog färden slut – då hon körde av vägen och voltade med bilen.

Efter olyckan försökte kvinnan få förbipasserande som stannat för att hjälpa till att skjutsa henne till Gävle. Men då de kände att hon luktade alkohol kontaktades i stället polis. När hon förstod att polis skulle komma valde hon att försöka undkomma genom att gå ut på en intilliggande åker.

Patrullen kunde dock gripa henne cirka 500 meter ut på densamma. Hon fördes därefter till sjukhus för vård och provtagning.

– Hon har undersökts men det ska inte vara något allvarligt, säger Peter Hultqvist, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.

Senare väntas förhör om kvällens bilfärd.

– Hon har uppgett att hon varit deprimerad på grund av att hon ska avtjäna ett fängelsestraff och därför berusat sig, vi har ingen anledning att betvivla detta. Men vi har inte kunnat förhöra henne mer ännu på grund av hennes onykterhet, säger Hultqvist.

Förutom rattfylleri under påverkan av såväl alkohol som narkotika är hon även misstänkt för grov olovlig körning då hon saknade körkort.

Mer läsning

Annons