Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regnig resa med hästar

/
  • Det lilla fölet nosade och nafsade i Oskar Erikssons hår. Men det verkade vara en ganska angemän upplevelse.
  • Fyra frusna barn efter en guppig och regnig åktur i skogen. Men Elina, Emma, Elin och Oskar var nöjda med utflykten ändå.
  • Elina och Elin Öberg har satt sig tillrätta längst fram bakom hästen Finnbo.
  • Mysigt. Avslutning på utflykten. Emma Kinnunen och Elina Öberg fick klappa om ett litet nyfiket föl.

Det som skulle bli en härlig åktur med häst och vagn blev ett kallt och blött mini-äventyr för fyra barn från Årsunda. – Men det var lite mysigt med allt regnet, sa Elina Öberg efter åkturen.

Annons

Allting började som planerat. Solen sken, barnen skrattade och hästen gnäggade.

Alla hoppade upp på fyrhjulsvagnen bakom hästen Finnbo Harald och skumpade iväg längs traktorstigen. Harald skulle ta oss på en lång åktur i Årsundaskogen, men vädrets makter var inte med oss. Efter en liten stund kom de första dropparna.

Började hällregna

Ganska snabbt blev dropparna fler och större och till slut hällregnade det och de som hade jackor drog fram dem ur sina väskor. De som inte hade jackor blev.... blöta!

– Men det här är kul ändå, sa Elin Öberg som fick sitta på kuskbocken bredvid föraren Lina Wallin från Årsunda Hästklubb. Åkturen var en aktivitet inom ramarna för Sandvikens projekt ”Sommarpasset”.

Gosa med fölet

Som plåster på såren fick barnen efter den något kortade turen hälsa på inne hos de andra hästarna och gosa med ett litet nyfiket föl, och det var nog arrangemangets höjdpunkt.

Mer läsning

Annons