Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reijer misstänker att Ellström utnyttjat sin ställning

Som ny affärsområdeschef på Sandvikenhus lovade Anders Ellström i somras att lämna alla konkurrerande sidouppdrag. Nu är hans hustru i stället på väg att göra fastighetsaffär med kommunen i det bolag där Ellström tidigare var styrelseordförande.

Annons

Som privat fastighetsföretagare har Anders Ellström tidigare förhandlat med Sandvikens kommun om köp av gamla Hammargymnasiet.

Överenskommelse

När han fick jobbet på Sandvikenhus som affärsområdeschef med ansvar för alla kommunala lokaler gjordes en överenskommelse om att Ellström inte skulle ägna sig åt några sidouppdrag som kunde krocka med hans chefsjobb.

I slutet av oktober lämnade han uppdraget som styrelseordförande i företaget Real Option i Sverige 8 AB. Ordförandeskapet övertogs av Anders Ellströms Uppsalabosatte kompanjon. In i styrelsen kom Anders Ellströms hustru.

Just nu är Real Option aktuell i Sandviken genom ett förvärv av gamla Brednäshemmet, ägt av kommunen, för cirka 3 miljoner kronor.

Det är den affären som fått tekniske chefen Mikael Reijer att misstänka att Anders Ellström utnyttjat sin ställning.

E-postbrev

”Nu förstår jag varför det var så viktigt för honom att få reda på bokförda värden på kommunens fastigheter”, skriver Reijer i ett e-postbrev till Sandvikenhus vd Patrick Skoglund.

– När vi började förhandla kände jag inte till den här kopplingen. Då var det bara Uppsalabon som vi pratade med. Men sedan när det började bli dags att skriva avtal fick vi klart för oss att Ellströms hustru är med i företaget, säger han till Arbetarbladet.

Låg anklagelse

Anders Ellström tycker att anklagelsen om att han utnyttjat sin tjänsteställning är så låg att han inte vill bemöta den.

Patrick Skoglund konstaterar att bokförda värden är offentliga uppgifter som vem som helst kan ta del av.

– Anders gör ett jättebra jobb. Jag har stort förtroende för honom. Vad hans hustru ägnar sig åt har vi ingenting med att göra. Mats Jonsson

Mer läsning

Annons