Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordsäsong för Kungsberget

Det blev en rekordsäsong i vintras för landets skidanläggningar. Kungsberget var inget undantag utan hade sin bästa vinter någonsin och ökade omsättningen med 41 procent.

Annons

Den kalla och snörika vintern 2008-2009 är naturligtvis en orsak. Många av skidanläggningarna kunde hålla öppet länge. Att allt fler utländska skidturister upptäckt Sverige bidrog också till rekordsiffrorna.

De största omsättningsökningarna gjordes i anläggningar utanför de stora skidmetropolerna. Hit hör Kungsberget som ökade sin omsättning med 41 procent vilket ger den bästa vintern i anläggningens historia. Det var snäppet bättre än konkurrenten Romme utanför Borlänge som ökade med 39 procent. Totalt omsatte Kungsberget 16,1 miljoner kronor och Romme 39,4 miljoner kronor. Båda lockar många skidturister från Mälardalsområdet.

Även andra anläggningar i Värmland, Jämtland och Västerbotten hade sina bästa säsonger någonsin.

Totalt sålde de svenska skidanläggningarna liftkort för 1,2 miljarder kronor – en ökning med 16 procent jämfört med vintern innan. Det visar en sammanställning som gjorts av Svenska liftanläggningars organisation, Slao.

Annons