Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordstor order för Sandvik

Sandvik Mining and Construction har fått en order på närmare 500 miljoner kronor, som innefattar konstruktion och bygge av en ny stenbrottsanläggning vid Peppertree i utkanten av New South Wales i Australien.

– Det är vårt hittills största kontrakt på konstruktionssidan, säger Thomas Schulz, chef för produktisegmentet Construction.

Annons

Projektet väntas starta under tredje kvartalet i år och slutföras under tredje kvartalet 2013.
Vid anläggningen ska man ta fram grov- och finfördelat material som sedan används i cement och asfalt i Sydneyområdet. Sandvik levererar kompletta utrustningar för sortering, krossning och transport.
Anläggningen drivs av Boral Limited, en stor leverantör av bygg- och anläggningsmaterial i Australien.

Thomas Schulz tror att ordern kan få stor betydelse för Sandviks affärer i Australien och Sydostasien.
– Det visar på ett stort engagemang från Borals sida. Men det är också en signal för andra kunder inom krossningsindustrin, säger han.

I vanliga fall brukar kontrakten på den här marknaden uppgå till 30–50 miljoner kronor. Storleken i det här fallet är "extraordinär", konstaterar Thomas Schulz.
Han räknar inte med att ordern ger nya jobb.
– Vi har resurser över hela världen och nu koncentrerar vi styrkan till Australien, säger han.

Specialister skickas till New South Wales. Utrustningen tillverkas på olika håll beroende på var det finns ledig kapacitet.
– Ur jobbsynpunkt är det mest positiva att vi kan visa för marknaden att vi klarar av en så här stor order, säger Thomas Schulz som blir chef i Sandvik Construction, det nya affärsområdet som bildas när Mining and Construction delas upp.

Mer läsning

Annons