Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resenärer blev skrämda

/
  • Sandvikenbon Harry Berg skulle åka buss till sina barn i Stockholm på fredagsmorgonen och blev uppringd av bussbolaget om att hållplatsen flyttats på grund av branden.
  • Karin Johansson hörde larmet på natten, men sov sedan vidare. Hon gick till busshållsplatsen utan att veta om branden.
  • SGS-bussen chaufför Jerry Dahlberg erbjöd alla som ville att gratis åka med till Gävle.

– Jag blev alldeles förskräckt. Det var otäckt att höra att röken kunde vara giftig.

Det sa Sandvikenbon Harry Berg, som fick beskedet om Sandvikbranden på telefon tidigt på morgonen.

Annons

Han skulle åka ner till Stockholm på fredagsmorgonen och fick reda på branden genom att bussbolaget SGS ringde och meddelade att han skulle plockas upp vid Mossvägen i stället för vid Resecentrum.

Där stod strax innan sjutiden i morse ett tiotal människor och väntade vid busshållsplatsen där. Många skulle med 41:an in till Gävle, men det var inte alldeles solklart om, hur och när den skulle gå.

– Jag har stått här ett tag och väntat, men jag hade ingen aning om att det var störningar i trafiken. Jag kände inte till branden förrän ni berättade om den. Jag hörde larmet i natt, men sen somnade jag om utan att tänka mer på det, sa Karin Johansson.

När SGS-bussen svängde in vid hållplatsen hoppade chauffören Jerry Dahlberg av och erbjöd alla som ville att gratis åka med till Gävle.

– En sån här gång måste vi alla hjälpas åt, sa han och lovade att göra ett extrastopp vid sjukhuset för de som ville.

Strax därefter kom dock 41.an och busstrafiken rullade igen som vanligt.

Mer läsning

Annons