Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rullstolsburen man överfölls i sitt hem

Tre personer tog sig in i en rullstolsburen mans lägenhet på Näsbyvägen under helgen. Mannen blev misshandlad och slagen och nu utreder polisen om fallet har någon koppling till skottdramat i Hofors.

– Vi jobbar på det, det kan vara så, säger polisens utredare Hans Odén.

Annons

Under natten mot söndagen blev en 48-årig man överfallen och misshandlad i sitt hem. Mannen, som sitter i rullstol, har vittnat om hur tre män tog sig in med våld i hans bostad på Näsbyvägen. Därefter gav de sig på honom med slag och sparkar. Mannen fick föras till Gävle sjukhus med blåmärken, värk och näsblod. En polispatrull kom till sjukhuset och förhörde mannen under söndagsmorgonen.

Mannen kände inte till de tre männen sedan tidigare och visste inte heller vilka de var eller varför de kom. Han har däremot kunnat lämna vissa uppgifter om utseendet hos två av dem. En av dem hade långt ljust hår, den andre hade mörkt kort hår och solariebränd hud. Alla tre uppges vara i 25- 30-årsåldern. En av männen ska också ha hotat med att de skulle komma tillbaka om han ringde polisen.

Polisen utesluter inte att händelsen kan ha en koppling till skottlossningen i Hofors samma kväll. En 22-åring och en 20-åring greps i Storvik på söndagsmorgonen efter att de ska ha skjutit sönder lägenhetsdörren hos en 22-årig man i Hofors.

– Det kan finnas en koppling. Det är inget vi fått fram bevis på än så länge men vi jobbar på det, det kan vara så. Han lämnade ganska vaga signalement, säger Odén.

Mannen kunde lämna sjukhuset under helgen och skulle höras ytterligare om händelserna under måndagen. De tre männen misstänks för grov misshandel och grovt hemfridsbrott.

Mer läsning

Annons