Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rykte om mygel avfärdade

Ett rykte om mygel med Håkan Bengtsson inblandad i dubbla roller har utretts av Sandvikens kommuns revisorer.

Några oegentligheter har dock inte kommit fram.

– Jag är tacksam för att skitpratet nu kan hänvisas dit det hör hemma. Nämligen under dasslocket, säger S-politikern och Folkets Hus-chefen.

Annons

Att kommunens revisorer går till botten med ryktesspridning och anonyma uppgifter är mycket ovanligt.

– Men det finns en poäng med att vi gör det någon gång ibland. Det skickar ut en signal i organisationen om att vi gör våra stickprov, säger Jan Hiller, ordförande för de förtroendevalda revisorerna.

I det aktuella fallet var det en intrikat historia som målades upp för revisorerna. Sandvikenhus skulle ha låtit Sandvikens kommun betala maskinutrustning samt fjärrvärme och vatten som levererats till Folkets Hus i samma kvarter som före detta Hammargymnasiet.

Styrelseordförande i Sandvikenhus är Håkan Bengtsson och vd i Folkets Hus är – Håkan Bengtsson.

– Vi träffade de anonyma uppgiftslämnarna och fann det de hade att berätta som så allvarligt att vi bestämde oss för att titta närmare på det, säger Jan Hiller.

Revisorn från PWC lade ned så mycket tid på fallet som kommunrevisionen fann meningsfullt men hittade inga konstigheter i fakturapärmarna. Räkningarna har skickats till rätt ställen.

Håkan Bengtsson är lite kluven till att det gjordes en revisionsgranskning.

– Jag kan tycka att det är lite magstarkt av kommunrevisionen att springa i väg och göra en granskning, finansierad med skattemedel, byggd på ryktesspridning.

– Men som chef för Folkets Hus är jag glad och tacksam att de gått igenom allting så att jag har ryggen fri.

Mer läsning

Annons