Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S förhandlar med fyra partier

Nu inleds partiförhandlingarna om den politiska makten i Sandviken. Socialdemokraternas förhandlingsgrupp fick vid ett medlemsmöte på torsdagskvällen uppdraget att inleda överläggningar med Centern, Miljöpartiet, Ny ordning och Vänstern.

Annons

Som läget är just nu får SD en tom stol. Rent teoretiskt skulle S och C därmed kunna fortsätta sitt majoritetssamarbete med minsta möjliga marginal – ordförandens utslagsröst.

– Men det är inte aktuellt. Vi är överens om att skapa en stabil majoritet som håller i fyra år, säger Hans-Olov Frestadius, sammankallande i gruppen där även Peter Kärnström, Monica Jacobsson, Birgitta Johansson, Ann-Catrin Brockman och Åke Söderman ingår.

Ingen prioritering

Någon prioritering inför valet av samarbetspartner gjordes inte på medlemsmötet. Förhandlingsgruppen har nu mandat att slutföra förhandlingarna och träffa uppgörelse med ett eller flera andra partier. I slutet av oktober måste det vara klart hur Sandviken ska styras till 2014.

– Vi har gått till val på ett politiskt program som blir ett viktigt underlag för oss i de diskussioner som nu ska föras, säger Hans-Olov Frestadius, som redan i dag börjar boka in träffar med de övriga partiernas förhandlare.

Mer läsning

Annons