Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så mycket höjs hyrorna i Sandviken inför 2016

Hyresförhandlingarna för Sandvikenhus lägenheter i Sandviken är nu slutförda.
Från den 1 januari 2016 höjs hyran med 0,8 procent för både Sandvikenboendet och Hyresgästföreningen Aros-Gävle.

Annons

LÄS MER: Så mycket höjs hyrorna i Sandviken

– Det har varit ett gott samarbetsklimat hela vägen och jag upplever att alla parter har varit lyhörda och konstruktiva. Rent konkret innebär detta runt tre miljoner kronor mindre än vårt initiala bud och självklart måste vi då anpassa kostymen efter detta och prioritera hårdare, säger Stefan Lundqvist, vd i Sandvikenhus.

Den nya hyran aviseras på februari månads avi, vilket innebär att första avin innehåller höjning för både januari och februari.

För en normalstor lägenhet på 67 kvadratmeter med företagets snitthyra på 1 028 kronor/kvadratmeter blir summan 46 kronor i månaden. Hyreshöjningen gäller från 1 januari 2016 och till och med den 31 december 2016. Förhandlingarna har pågått sedan oktober och höjningen reflekterar de kostnadsökningar som Sandvikenhus har under 2016 vad gäller uppvärmning, vatten, löner och material till reparationer och så vidare.

LÄS OCKSÅ: Stort intresse för nya Sandvikenlägenheter

– Vi har infört en ny rutin det här året. I stället för att bara ses vid förhandlingsbordet under hösten har vi träffat båda parter en gång i kvartalet under 2015, för att gå igenom verksamheten och bolla olika argument, säger Stefan Lundqvist.

Höjningarna berör totalt 4 083 lägenheter. Inför 2015 var höjningen 1,5 procent.

Owe Hellberg, förhandlingsledare för Aros-Gävle, säger följande i ett pressmeddelande:

– Självklart har vi i vår egenskap av förhandlingspart haft synpunkter på budgeten. Ränteläget med mera gör att höjningen generellt bör vara låg, sedan finns det alltid lokala förutsättningar att ta hänsyn till. Jag står naturligtvis bakom förhandlingsresultatet och hoppas att även hyresgästerna tycker att det är okej.

– Vi är väldigt glada, för våra medlemmars räkning, att vara i mål med detta. Det landade på en skälig nivå, säger Sören Berggren, ordförande i föreningen Sandvikenboendet, i samma pressmeddelande.

LÄS MER: Så tycker hyresgästerna om Sandvikenhus

Mer läsning

Annons