Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saik hoppas få hyresskulden nedskriven

Krisdrabbade Sandvikens AIK försöker nu få till en nedskrivning av sin stora hyresskuld till kommunägda Göransson Arena AB.

Saik förhandlar också om liknande frivilliga uppgörelser med de leverantörer som har fordringar på klubben.

– Vi ska få bort det negativa kapitalet genom att sanera gamla skulder, sänka kostnaderna och höja intäkterna, säger ordföranden Rune Nyberg.

Annons

Drygt tre månader efter ispremiären, och med seriespelet i full gång, har Saik bandy fortfarande inte tecknat något hyresavtal med Göransson Arena AB.

Det finns alltså ännu ingen formell överenskommelse om hur mycket bandyklubben ska betala för att utnyttja den kommunägda arenan eller hur villkoren i övrigt ska se ut för samarbetet mellan arenabolag och huvudhyresgäst.

– Självklart är det inte bra, säger Maya Olsson, Göransson Arenas vd.

Överens enligt Olsson

Enligt henne är dock parterna överens om hur villkoren ska se ut med exempelvis ett hyresbelopp på 640 000 kronor.

– Vi var på väg att teckna avtal redan i april. Men då blev det ordförandebyte i Saik och sedan har det bara inte blivit av. Det finns dock ingenting som vi inte är överens om.

I nästa vecka ska Maya Olsson träffa företrädare för Saik bandy. Hennes ambition är att avtalsförslaget då ska bli undertecknat.

Obetalda biljetter

Vid samma tillfälle ska parterna också börja diskutera hanteringen av den skuld som, enligt Göransson Arena AB, är på 400 000 kronor och som består av Jernvallenhyrorna för säsongen 2008-–2009 samt obetalda biljetter värda 65 000 kronor från invigningsfesten i maj.

Arenabolaget är beredd att göra upp en avbetalningsplan medan Saik i förväg anmält att föreningen också vill diskutera en nedskrivning av sin skuld.

Rune Nyberg bekräftar att sådana diskussioner även pågår med de övriga fordringsägarna. Men kan inte säga någonting om hur stor procentsats som klubben hoppas kunna få efterskänkt.

– Vi för förhandlingar med var och en om det, säger han.

Vid årsmötet i våras hade Saik ett negativt eget kapital på 1,1 miljoner och leverantörsskulder på 1,9 miljoner. Klubben jobbar nu hårt med att vända underskottet till ett plus.

– Vi sänker bland annat kostnaden för spelartruppen. Vi sanerar gamla skulder och vi höjer intäkterna. Det är så vi försöker ta bort det negativa kapitalet och det ska inte behöva ta flera år, säger Rune Nyberg

Mer läsning

Annons