Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete efter ja till flytt av vuxenutbildningen

Gymnasieskolan och vuxenutbildningen inleder i höst ett tätt samarbete med gemensam chef och, förmodligen, gemensamma lokaler.
Det står nu klart sedan kommunstyrelsen i går sagt ja till att flytta vuxenutbildningen från tillväxtnämnden till kunskapsnämnden.

Annons

Förslaget om utökat samarbete mellan gymnasiet och vuxenutbildningen, CVL, applåderades av samtliga partier. Men flera politiker var tveksamma till om det är rätt att lägga CVL under kunskapsnämnden i stället för att göra tvärtom och i stället flytta gymnasiet till tillväxtnämnden.

– Kunskapsnämnden har redan i dag en jobbig situation. Men det är upp till dem att lösa det, sade Daniel Didricksson (KD).

När diskussionen kom in på detaljnivå visade det sig att oppositionspolitikerna kände sig osäkra och ville ha mer underlag. I slutändan var det dock bara Nils-Gunnar Kempe (FP) som stod på sig och begärde återremiss för att få frågan ytterligare utredd.

Monica Jacobsson (S) förklarade varför hennes parti ville överlåta till kunskapsnämnden att ta hand om utbildningen även för de vuxna:

– Det är där den totala kompetensen finns när det gäller utbildningsfrågor.

Flera politiker ställde frågan om det nu är meningen att tillväxtnämnden ska avvecklas. Men något svar gavs inte.

Mer läsning

Annons