Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sand till Sätrabadet

/

Byggföretaget Skanska skänker nu sand till Sätrabadet. Flera frivilliga kommer inom kort att samlas och kratta ut sanden, klippa gräs och rensa sly vid badet.

Annons

Tomas Balkefors som driver företaget Grundspecialisten HB röjde på eget initiativ upp vid Sätrabadet i början av juli. Efter hot om polisanmälan för nedskräpning från Sandvikens kommun städade ett 40-tal frivilliga vid badet. Kommunen inspekterade badet efter städningen och drog då tillbaka hotet om polisanmälan.

Nu har Skanska skänkt sand till Sätrabadet genom Facebookgruppen "Vi som värnar om Sätrabadet". Sanden kommer att tas från ett grustag i Årsunda.

– Vi är glada för det. Så snart som möjligt kommer vi att samla ihop frivilliga och kratta ut sanden vid badet och klippa gräs och fixa andra saker som behövs för att det ska bli fint vid Sätrabadet. Vi kommer kanske göra en insats redan i helgen, säger Ulrik Nordin, en av initiativtagarna.

Tomas Balkefors kommer att börja köra ut sand till Sätrabadet under den här veckan.

– Jag kommer att försöka börja redan i dag (läs tisdag). Det kommer säkert att bli fyra, fem lass med sand, mellan 60 och 70 ton totalt, säger han.

Mer läsning

Annons