Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandbacka Park blir inte bolag ännu

Sandvikens kommun avvaktar med att bolagisera Sandbacka Park. Orsaken är att kommunledningen vill kunna låta en eventuell ny ägare själv välja mellan att köpa bara fastigheten eller ett färdigt fastighetsbolag.

Annons

Sandbacka Park fortsätter att gå som följetong i kommunfullmäktige. I går kom frågan upp efter en motion från Joe Eriksson Gladh, no, om bolagisering som första steg mot en försäljning.

En försäljning ska det också bli. Det har ett enigt kommunfullmäktige beslutat efter den förlorade rättsprocessen om kommuners rätt att bygga lokaler för uthyrning till privata företag. Men bolagisering ville alla partier utom ny ordning vänta med.

– Det finns två olika skolor för vad som är bäst. En som säger att det är bättre att sälja ett aktiebolag och en annan som säger att det är bättre att bara sälja fastigheten. Vi vill låta en eventuell köpare själv välja, sade kommunalrådet Peter Kärnström, s,

Joe Eriksson Gladh menade att det blir mycket lättare att greppa kostnaderna för Sandbacka Park om fastigheten överförs i ett aktiebolag.

– I dag ser vi inte hela bilden, sade han.

Själv gissade Joe Eriksson Gladh att skattesubventionen av hyrorna uppgått till 20–25 miljoner kronor.

– Inget privat företag skulle ha byggt med sådana hyror. Då hade det företaget gått i konkurs.

Annons