Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik söker folk igen

Nu annonserar Sandvik efter personal igen.
Den senaste tiden har företagets platsannonser brett ut sig på flera sidor i lokaltidningarna – nästan som innan krisen slog till.

Annons

– Främst behöver vi folk med speciella kompetenser, säger informationsdirektören Anders Wallin.

Om två veckor kommer Sandvik med ny kvartalsrapport. Ett tecken redan nu på att företaget går bra och satsar igen skulle kunna vara de stora platsannonser som synts allt oftare i Arbetarbladet den senaste tiden.

Senast i går hade Sandvik tre sidor med platsannonser i tidningen där man sökte medarbetare till 18 tjänster.

– Det är inte hundratals jobb i taget det handlar om, men sammanlagt i år har det ändå blivit ett antal, säger Anders Wallin.

Främst är det inom produktionen som behovet av nyrekryteringar finns.

– I de allra flesta fall handlar det om kvalificerade tjänster och spetsbefattningar. Det är inte "arms and legs", säger Anders Wallin.

När finanskrisen slog till med full kraft mot Sandvik hösten 2008, märktes det även tydligt på Gävletidningarnas annonsintäkter.

Företaget är en av de främsta kunderna som annonserar i Arbetarbladet och det handlade om uteblivna mångmiljonbelopp när Sandvik helt plötsligt drog in alla platsannonser.

Under hela 2009 var Sandvikannonserna i tidningen lätt räknade, men vid årsskiftet började det vända ordentligt. Den senaste tiden har företagets platsannonser varit många, stora och profilerade.

Förutom att annonsera efter ny arbetskraft har Sandvik i år också återanställt nästan 250 tidigare uppsagda personer. Många av de som var inne och sommarjobbade har också fått fortsätta på visstidsanställningar fram till i mars nästa år.

Efter att varslen verkställts var man i december förra året nere i drygt 5 800 sysselsatta på Sandvik, med både fast anställda, visstidsanställda och vikarier inräknade. Nu, knappt ett år senare är den siffran uppe i över 6 200 personer, bara 200 färre än för två år sedan, innan krisen.

Mer läsning

Annons