Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvik tipsade Ericsson om Kungsgårdens skola

Kungsgårdens skola har stor vana av internationellt utbyte. Det tipsade Sandvik i Sydafrika sina kollegor på Ericsson i samma land om. Därför får skolan nu vara med i ett utvecklingsprojekt som Ericsson stöttar.

Annons

På lördag åker lärarna Tina Åhlstrand och Anette Hellström från Kungsgårdens skola till Sydafrka för att delta i ett utvecklingsprojekt som drivs av Stockholms och Kapstadens universitet tillsammans med stöd av Ericsson Sydafrika och Sida.

Internationellt samarbete

Projektet handlar om internationellt samarbete och att skapa nya innovativa nätverk – och det är något Kungsgårdens skola är bra på. Här har man i flera år haft utbyten med skolor i andra länder och eleverna har hållit kontakten med varandra genom videokonferenser på nätet.

En anställd på Sandvik i Sydafrika tipsade en chef på Ericsson om Sandvikensskolans goda rykte, vilket gjorde att skolan bjöds in till projektet.

På Kungsgårdens skola hoppas man att projektet ska leda till att man får kontakt och kan börja samarbeta med någon skola i Sydafrika.

Mer läsning

Annons