Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikchef blir miljödomare

/
  • Lars-Gunnar Sjölund, miljöchef på SMT, som snart blir domare i Mark- och miljödomstolen.

Sandviks miljöchef i Sandviken blir en av domarna i mark- och miljödomstolen i Östersund.
– Erfarenheten från åren på Sandvik gjorde att jag kände mig mogen att söka jobbet, säger Lars-Gunnar Sjölund, miljöchef på Sandvik Materials Technology (SMT)

Annons

Det är regeringen som utsett honom till tekniskt råd i domstolen. Det tekniska rådet kan beskrivas som en expert som dömer i mål tillsammans med lagfarna domare.

– En avgörande faktor till att jag sökte är det geografiska läget. Jag har funderat ett tag på att flytta norrut, säger Lars-Gunnar Sjölund som är uppväxt i Västerbotten.

Efter 25 år på Sandvik kände han också att han ville pröva något nytt. Tidigare har han jobbat med miljöfrågor både i kommun och länsstyrelse.

Han tror att han har nytta av erfarenheterna, från både myndigheter och storföretag.

– Om man har jobbat med miljöfrågor i ett stort företag så får man inblick i förutsättningar och tekniska möjligheter för att lösa miljöproblem, säger han.

"Det är mitt kall", sa Lars-Gunnar Sjölund i en intervju i Arbetarbladet för drygt en månad sedan. Han berättade att han under åren på Sandvik hela tiden försökt driva på för att minska utsläppen i luft och vatten.

Mer läsning

Annons