Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken bäst på ungt företagande

Sandviken är den kommun i Gävleborgs län som är bäst på ungt företagande och som satsar mest på det inför för framtiden.

Annons

Det är Ung Företagsamhet, UF som utser vilken kommun som är bäst på ungt företagande. Priset till Sandvikens kommun delas ut på länets största företagsmässa i dag, 1 april, i Söderhamn.

UF hjälper elever på gymnasiet att starta UF-företag och då får eleverna testa på hur det är att driva ett eget företag.

– Sandvikens kommun är den kommun som har växt mest och som satsar mest. Vi tittar på tre kriterier när vi utser vinnaren. Hur många elever det är som driver UF-företag i varje årskull, hur många det är jämfört mot förra årets årskull och vad kommunen har för planer för framtiden, säger Helene Åkerlind, regionchef för UF Gävleborg.

Sandviken har 172 elever som driver UF-företag. Förra året drev 29,9 procent av eleverna i årskullen UF-företag och i år har det ökat till 35,6 procent av årskullen. I samband med att den nya gymnasiereformen införs i höst kommer Sandvikens kommun att satsa på entreprenörskap. Målet är att UF-företagande ska erbjudas på samtliga yrkesförberedande program.

År 2011 är det 1066 unga företagare som tillsammans driver 378 företag i länet.

– Gävleborg är bäst i hela Sverige på ungt företaganden i år, säger Helene Åkerlind.

Mer läsning

Annons