Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken blir Gästriklands busscentrum

/
  • Här på Förrådsgatan i Sandviken ska Swebus centrum för busstrafiken i Gästrikland ligga. Bygget av den nya bussdepån har precis startat. I september väntas anläggningen vara klar. Bland annat ska man serva alla Swebus bussar som går i länstrafik. Nu behöver man därför nyanställa fem mekaniker.

I höst blir Sandviken centrum för Swebus busstrafik i Gästrikland. Nu behöver bussföretaget nyanställa fem mekaniker och ett tiotal busschaufförer i Sandviken.
– I dessa tider känns det kul att kunna satsa, säger trafikchefen Lars Lindahl.

Annons

Arbetarbladet har tidigare berättat att förre kommunalrådet C-G Sjölanders företag Carls Invest köpt 11 100 kvadratmeter mark på Bredmossen av Sandvikens kommun för att bygga en anläggning åt Swebus.

Bussföretaget har i dag sin bussdepå i Sandviken på Gävlegatan. Men lokalerna som man hyr där är dels gamla, dels för små.

– En flytt är nödvändig, berättar trafikchefen Lars Lindahl.

Vid den nya bussdepån på Förrådsgatan, norr om gymnasiecampuset, blir det verkstadslokaler i två skepp, stor miljötvätthall, servicegarage, personalutrymmen, kontor samt dockningsstationer för varmhållning av 20 bussar.

– Verkstaden ska serva alla Swebus bussar i Gästrikland. Sandviken ligger ju väldigt strategiskt till för detta. Depån blir ett nytt centrum för regiontrafiken, säger Lars Lindahl.

I Gävle blir bara stadstrafiken kvar.

Ungefär 20 miljoner uppskattar Lars Lindahl att det kommer att kosta att bygga anläggningen på Förrådsgatan. Swebus ska hyra lokalerna av Carls Invest och har tecknat ett tioårigt hyreskontrakt.

Även Swebus avtal med X-trafik om stadstrafiken i Sandviken och länsbussarna löper över tio år.

På tomten på Bredmossen har byggföretaget precis kommit i gång med pålningen. I september ska hela bygget vara klart och Swebus kunna flytta in.

Fram till dess behöver man anställa fem nya mekaniker. Man behöver även fler busschaufförer, ungefär tio stycken till i Sandviken.

– Det är skönt att allt inte är nattsvart i dessa varseltider, säger Lars Lindahl.

Annons