Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken flaggar för fest

/
  • Festfixare. Kent Byman, marknadschef på Sandviken Energi fick uppdraget att designa flaggspel och vepor till nästa års 150-årsfirande. Anders Wallin, informationsdirektör på Sandvik och Sandvikens kommuns informationschef Odd Westby visar upp flaggor som ska pryda stadens centrum under jubileet.

Flaggor från en mängd länder ska ge Sandviken en internationell prägel under 150-årsjubileet nästa år.
I centrum kommer flaggspel och vepor att sätta färg på firandet.

Annons

Sandviks firande har vi berättat om tidigare med allt från fyrverkeri till fester och en jubileumskonsert med världspianisten Staffan Scheja, som har kopplingar till Sandvik genom morfars morfar.

Nu gör företaget gemensam sak med kommunen och pryder Hyttgatan, Köpmangatan och Storgatan med mängder av flaggor från alla världens hörd och där Sandvik i dag är representerade.

– Att det just är flaggor känns naturligt. Sandvik verkar i hela världen och i Sandvikens kommuns vision nämns att världen alltid är närvarande, säger kommunens informationschef Odd Westby.

Uppdraget att tänka ut och designa de 27 flaggspelen och de 80 veporna gick till Kent Byman, marknadschef på Sandviken Energi.

– Jag har valt ut flaggor som är färggranna och snygga. Det ska ju bli en färgklick, säger han.

Flaggspelen ska hänga i långa rader över gatorna medan veporna, som är 70 centimeter breda och 260 centimeter höga, pryder lyktstolparna under hela nästa åt. Sandvik står för inköp av flaggor medan kommunen bidrar med att sätta upp dem. När det stora fyrverkeriet bränns av 31 januari ska alla sitta uppe. Ett jobb som kan ta någon vecka.

Mer läsning

Annons