Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken kan få ny arena i gåva

/

Sandviken kan få en ny mångmiljongåva av Göranssonska stiftelserna.
Enligt uppgifter till Arbetarbladet ska kommunen utreda bygget av en ny multisporthall på gamla VM-arenan – finansierad av fondmedel.

Annons

Sandvikens IF, SIF, är bara en av de lokala idrottsföreningarna som trycker på kommunen om en ny inomhushall.

Fotbollsklubben har redan uppvaktat Göranssonska stiftelserna som är en möjlig finansiär.

– Jag har varit på möte med dem. Jag har för SIF:s räkning utrett frågan om en ny hall under ett års tid, säger före detta kommuntoppen Svante Nordh som är vice ordförande i SIF.

Enligt uppgift till Arbetarbladet kan det bli aktuellt med liknande upplägg som för Göransson Arena. Att kommunen får den nya multisporthallen i gåva.

– Jag träffade kommunen i förra veckan och nu ska jag skicka in en skrivelse till kommunstyrelsen. Tanken är att kommunen ska ha en utredning klar vid jul, säger Svante Nordh.

Hans förhoppning är att det i början av nästa år kan komma ett besked.

– Det skulle vara väldigt positivt för hela idrottsrörelsen i Sandviken.

En ny innebandyhall har varit på tal under flera år eftersom det inte finns någon fullstor plan som är godkänd för spel i de högsta divisionerna.

Den nya multisporthallen är tänkt att inrymma fler idrotter, framför allt fotboll och gymnastik.

– Vi måste ju göra en egen utredning för att se vad vi har för behov och om de stämmer överens med det förslag som finns. Innan dess kan vi inte ta ställning till om vi ska ta emot en sådan gåva, säger kommundirektören Ann-Katrin Sundelius.

Göransson Arena har inte varit en helt okontroversiell, trots att den inte kostade kommunen något att bygga belastar driften den skattefinansierade verksamheten med årliga mångmiljonbelopp.

– Det är inte gratis att driva en arena, så hur vi kommer ställa oss handlar ju också om driftskostnader, säger Ann-Katrin Sundelius.

Henning Eneström från Göranssonska stiftelserna bekräftar att de kan tänka sig att gå in med pengar, men vill inte uttala sig om hur mycket.

Mer läsning

Annons