Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus nya ledning är bara män

Sandvikenhus har fått en ny ledningsgrupp efter ett turbulent år med interna bråk och chefer som slutat eller fått gå.

I den nya företagsledningen ingår fem personer – samtliga män.

Annons

– Jag har ingenting emot kvinnor. Men nu råkade det bli så här när vi rekryterade efter kompetens, inställning och tillgänglighet, säger vd:n Patrick Skoglund.

Arbetarbladet har i flera artiklar berättat om de interna stridigheterna inom det kommunägda bostadsföretagets ledningsgrupp. Sex av de sju medlemmarna riktade förra hösten en misstroendeförklaring mot den sjunde, vd:n Patrick Skoglund.

I dag är tre av de kvinnliga cheferna som uttryckte missnöje med Skoglunds ledarskap borta ur företaget. Den fjärde kvinnan som ingick i den gamla ledningen har kvar sitt jobb men är bara adjungerad i den nya ledningsgruppen.

”Ingen könsfråga”

Kvar sedan tidigare är, förutom vd:n, affärsområdescheferna Jens Björklund och Anders Norgren. Tidigare inlånade konsulten Johan Persson är ny administrativ chef från och med torsdagen och på måndag tillträder företagaren Anders Ellström tjänsten som affärsområdeschef för lokaler.

Varför bara män?

– Det här är ingen könsfråga och det har aldrig varit någon könsfråga. Vi har gått på kompetens, inställning och tillgänglighet vid rekryteringarna och då det bli så här. Men visst hade det varit önskvärt med en jämnare könsfördelning, säger Patrick Skoglund.

Inga sysslor som krockar

Han tycker annars att stämningen i företaget blivit betydligt bättre efter en lång, jobbig period.

– Det känns så i korridorerna. Nu är det bara att lägga surdegarna bakom oss, blicka framåt och skjuta fart igen.

Sandvikenentreprenören Anders Ellström, 38, är i dag involverad i sju olika företag inom bland annat telekom- och fastighetsbranscherna. Det var när han planerade att starta ny verksamhet inom fastighetsförvaltning som han kom i kontakt med Sandvikenhus och Patrick Skoglund och fick erbjudandet att förvalta lokaler där i stället.

– Det kändes väldigt spännande och lockande, säger han.

Anders Ellström har gjort upp med Sandvikenhus om att inte ha några bisysslor som riskerar att krocka med hans chefstjänst i det kommunala bolaget.

– Jag kliver av alla operativa uppdrag och lämnar alla styrelseplatser, säger han.

Mer läsning

Annons