Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenhus startar nytt(o)bolag

Sandvikenhus är på väg att bilda ett nytt dotterbolag. Tanken är att det nya bolaget ska äga de fastigheter som inte ingår i bostadsföretagets kärnverksamhet. Eftersom det är en strategisk fråga krävs det ett godkännande av kommunfullmäktige.

Annons

Förutom bostäder äger och förvaltar Sandvikenhus även gruppbostäder inom handikappomsorgen, affärscentrumet Björksätra Mitt, rivningstomter och en del andra lite mer udda fastigheter.

Misstankar dyker ibland upp om att hyresgästerna i hyreshusen får vara med och subventionera de lite dyrare specialfastigheterna.

– Så är det inte. Det förekommer ingen subvention. Men det kan vara bra att renodla verksamheten genom att placera de mer udda fastigheterna i eget bolag. Då blir det väldigt tydligt. Dessutom får vi en mer rättvisande statistik för våra hyror, säger Håkan Bengtsson, Sandvikenshus styrelseordförande.

Styrelsen beslutade på torsdagen att gå vidare med att bilda ett dotterbolag med arbetsnamnet Sandvikens Nyttofastigheter AB. För att beslutet ska kunna verkställas krävs det dock ett okej från kommunkoncernens moderbolag SSAB och från kommunfullmäktige.

Mer läsning

Annons