Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenlärare anmäler rektor för agressivt uppträdande på examen

En lärare i Sandviken anmäler rektorn på skolan där han arbetar till kommunen. Läraren anser bland annat att rektorn uppträdde olämpligt när elever som övat in en sång till skolavslutningen inte fick uppträda.

Annons

Läraren som anmäler rektorn på sin skola är bland annat upprörd över hur rektorn hanterade skolavslutningen. Lärarens elever hade förberett sig för att sjunga en sång på avslutningen, men väl på plats fick de, enlig anmälan, veta att sången blev inställd.

Anledningen skulle vara att rektorn inte ville att de skulle uppträda. Läraren menar att eleverna blev mycket besvikna och att rektorn var aggressiv.

Vidare i sin anmälan skriver läraren att han blivit orättvist behandlat och ifrågasatt av rektorn. ”Rektorn har aldrig varit på någon av mina lektioner men är trots det tydligen övertygad om att jag är en dålig lärare” skriver han. Läraren, som känner sig diskriminerad, säger att han flera gånger tagit upp problemen med rektorn, som då blivit aggressiv och skrikit åt honom.

Rektorn vill inte kommentera anmälan utan ska prata med de inblandade i lugn och ro.

– Våra uppfattningar om vad som har hänt stämmer inte överens. Men av respekt för alla inblandade vill jag inte uttala mig om det här. Vi ska sätta oss ner och prata med varandra och hantera det här på bästa sätt med hopp om att det ska blir bra, säger rektorn.

Annons