Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens käraste par har alla hjärtans dag året runt

/
  • PUSS! ”Det här är vi bra på”, skrattar Ingrid när fotografen ber om en puss framför kameran.

Ingrid och Ingvar Palm är kanske Sandvikens käraste par. De bor i en liten tvårummare, går hand i hand på stan och har de flesta av sina fritidsintressen gemensamt – och lyckas aldrig gå varandra på nerverna.


– Nej, det låter konstigt och det vore ju lätt hänt. Men faktiskt, aldrig, säger Ingvar.

Annons

Kungens klassiska replik om hur han träffade Silvia har en lokal variant på Storgatan. Ingvar och Ingrid brukar säga att det bara sa – Bang. Det var nämligen efter att Ingvar spelat på Bangen 1992, och fick syn på biljettförsäljaren Ingrid, som allting fick sin början. Han tog reda på vem hon var, ringde – och de började åka skidor tillsammans varannan onsdagskväll.

– Vi är som tvillingsjälar på något vis, vi kände nog båda att det här var alldeles rätt, säger Ingvar.

De förlovade sig samma år och gifte sig sommaren därpå. De bor kvar i Ingrids 54 kvadratmeter stora lägenhet på Gamla Bruket och sedan dess har de gjort det mesta tillsammans. De går gärna på kulturarrangemang ihop, syns ofta hand i hand på stan och håller alltid tät kontakt under dagarna.

– Den här veckan jobbar Ingvar i Uppsala och hans tåg går klockan sex. Då har jag följt med till stationen och vinkat av honom på morgonen varje dag. Det känns helt naturligt, säger Ingrid som själv inte börjar jobba förrän ett par timmar senare.

– Jag tror att vi är väldigt rädda om varandra. Det kanske har att göra med att vi var lite äldre när vi träffades, säger Ingvar.

Det finns flera högtidsdagar de firar. Datumet de möttes, förlovningsdatumet, bröllopsdagen – och då och då när det till exempel är höst och känns lite tråkigt. Alla hjärtans dag firar de däremot inte.

– Nej, vi försöker ha alla hjärtans dag för det mesta och ha lite guldkant hela tiden. Det är så mycket man går och väntar på, semestern och annat. Kan man göra något roligt tillsammans under den tiden också, då har man ju mera tid.

Mer läsning

Annons