Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens krogkung har skatteskulder

/
  • gemensamt företag. Shiyar Ali och Shawn Afshari driver i ett gemensamt företag Livingroom och Lobby. Företaget har nu betalningssvårigheter och har dragit på sig en skatteskuld. Skatteskuld har också Shawn Afsharis eget företag som driver Kharma Lounge.
  • skulder. Företagen bakom nattklubben Kharma Lounge och restaurangen Livingroom har obetalda skatteskulder.

Förtagen bakom nattklubbarna Kharma Lounge och Lobby samt restaurangen Livingroom har obetalda skatteskulder.
Men enligt Shawn Afshari, Sandvikens ”krogkung”, är det inte den ekonomiska krisen och Sandvikvarseln som nu drabbat det lokala nöjeslivet.
– Vi har inte sett några sådana effekter ännu. Orsaken till att vi halkat efter är att vi gjort stora investeringar, säger han.

Annons

Shawn Afshari är en viktig person inom krogbranschen och nöjeslivet i Sandviken. Han är delägare och styrelseledamot i bolaget som driver restaurangen Livingroom och nattklubben Lobby i anslutning till Stadshotellet. Han är också ägare till bolaget som driver Kharma Lounge nattklubb och restaurang.

Båda företagen har just nu betalningssvårigheter och var i går registrerade för obetalda skatteskulder på sammanlagt drygt 100 000 kronor hos Kronofogdemyndigheten.

Restaurangägare som drar på sig skulder till staten får omedelbart sitt alkoholtillstånd ifrågasatt av myndigheterna.

– Det är alarmerande. Men en enstaka restföring gör inte ett företag olämpligt. Då handlar det mer om företagets vilja och förmåga att hantera situationen, säger Birgitta Lundgren, kommunens alkoholhandläggare.

Hon planerade i går att efter en kontakt med Kronofogdemyndigheten skriva ett föreläggande till bolagen som driver de aktuella nattklubbarna och restaurangerna.

– Företagen får i så fall svara på hur de tänker bära sig åt för att komma tillrätta med sina skatteskulder.

Men enligt Shawn Afshari ska skulderna till staten vara betalda redan i dag, tisdag.

– Det är de investeringar som vi gjort i bolagen som gjort att vi kommit efter med betalningarna, säger han.

Aktiebolaget bakom Livingroom och Lobby gick enligt senaste bokslutet med 268 000 kronor i förlust. Företagets revisor avstyrkte årsstämman från att fastställa resultat- och balansräkning eftersom att han ansåg att kassan var övervärderad.

– Vi har själva undrat vad han menar med det och ska ha ett möte med revisorn för att reda ut det. Vi hade en stor kassa efter jul- och nyårshelgerna eftersom vi inte kunde sätta in pengarna på banken innan bokslutsåret avslutades vid årsskiftet, säger Shawn Afshari.

Enligt stans ”krogkung” har de båda företagens betalningssvårigheter ingenting med finanskrisen och Sandviks massvarsel att göra.

– Det har blivit lite tuffare och vi har inte lika många bokningar från Sandvik. Men annars känns det fortfarande ganska stabilt. Vi får väl se hur det blir om ett par månader när folk börjar gå ut i arbetslöshet.

Mer läsning

Annons