Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna satsar på att bli en glad tiger

/
  • MÅNGA VILLE TRÄFFA SANNA. Sanna Kallur slog världsrekordet på 60 meter häck inomhus och gick därmed till historien. På frukostmötet på Högbo Brukshotell i går fick friidrottsstjärnan svara på många frågor.

Sekunderna efter hon fallit på första häcken i OS-semifinalen i Peking ville Sanna Kallur helst öppna en lucka i banan att försvinna ner i.
Några dagar senare hade hon lämnat det hela bakom sig.
– En del ser det som hände som fyra träningsår i soptunnan. Jag ser det som en väldigt liten del av livet, berättade hon under sin frukostföreläsning på Högbo Brukshotell i går.

Annons

Sanna Kallur är 28 år gammal, dotter till ett NHL-proffs och har en syster som är väldigt lik henne. Så presenterades den folkkära friidrottsstjärnan av Högbo Brukshotells vd Ola Berggren i går morse.

Under en dryg timme fick hon därefter svara på frågor från både honom, publiken och sådana som mejlats in till hotellet. Frågorna rörde allt ifrån om hon bakar (ja, men inte utan recept), skostorlek (39–40) och favoritmusik (The Hives), till hur hon kände sig den där ödesdigra augustidagen förra sommaren.

– Hela vitsen med häcklöpning är ju att det ska vara lite svårt att ta sig hela vägen in i mål. Alltid brukar det vara någon som ramlar. Det är en del i spänningsmomentet. Att det sedan skulle hända mig under ett OS kändes hemskt precis för stunden.

När hon mötte sina konkurrenter bara någon vecka senare förundrades de över hur hon kunde vara så oberörd.

– Egentligen var det ju bara ett resultat mindre. Jag hade fortfarande kvar min sambo, mitt hus och mitt liv.

Sanna Kallurs främsta mål just nu är att högerbenet ska läka från sin stressfraktur så att hon ska kunna komma igång med löpträningen, för tillfället blir det mest rehabträning i simbassäng.

– Läkarna säger att det ser bra ut, men jag är inte riktigt vän med metallplattan som satts in. Den skaver lite. Vi får se hur det blir.

En fråga som elvaårige Kalle skickat in är om det kittlar i magen när hon hoppar över häckarna.

– Nej, de är inte så höga att man får en fritt fall-effekt. Mest pirrar det innan start.

Sanna Kallur vill gärna hitta en glad och avslappnad känsla innan startskottet går.

De senaste åren har hon också börjat tänka att hon ska vara som en tiger, fick Högbopubliken veta.

– En glad tiger. Jag tänker att ”i dag ska de andra minsann få springa röven av sig för att komma före mig”.

– Oj, det börjar pirra bara jag tänker på det. I det läget är det bara peppning som gäller, bara positiva tankar som ”jäklar vad bra jag är”, ”i dag ska det gå fort” och så vidare. Och så skakar jag lite på armarna och benen och väntar på att få gå ut och köra och ha kul.

Annons