Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Semesterdramat har fått ett lyckligt slut

/

Sätrabadet blev årets semesterdrama i Sandviken. Tomas Balkefors skulle göra en god gärning och städa upp vid badet men blev i stället hotad med polisanmälan av kommunen för att själv ha skräpat ned. Men nu har följetongen fått ett lyckligt slut.

Annons

I går påbörjades slutfinishen i skön augustisol. Skanska hade skänkt tonvis med sorterad sand från ett grustag i Årsunda som körts till badet i olika vändor under veckan.

Medan Tomas Balkefors skottade ut sanden med sin stora grävare fortsatte Lars Lindberg, Kent-Ove Veglo, Rauno Lehitoinen och Nina Borgh att kratta bort förmultnat sjögräs och gamla vassrör från strandkanten.

Senare efter lunch strömmade fler hjälpsamma till och jobbet avslutades med grillfest på eftermiddagen.

Tomas Balkefors tröttnade i början av sommaren på att se badet förfalla mer och mer år efter år.

– Mina gubbar på firman brukade åka hit och bada i dyngan, så jag fick med mig några som ville göra något åt det.

Vad tänkte du när du fick ett hot om polisanmälan?

– "Nu var du snabb", sa jag åt Stenergard. Det är ju rätt otroligt, att den där båten till exempel fick ligga i vattnet och släppa ifrån sig gifter, men att man blir polisanmäld när man tar upp den, säger Tomas Balkefors och skakar på huvudet.

Han har fått mycket stöd för sin städning. Människor har skrivit till honom och tackat.

– Och det har fört det goda med sig att folk vågar öppna sig för varandra här på badet. Häromkvällen var det säkert 30 personer här som satt och fikade och pratade. I vanliga fall säger man ju inte ett ord fast man sitter på handdukar en meter ifrån varandra, konstaterar Balkefors.

Han hoppas att alla hjälps åt att hålla badet fint i fortsättningen.

– Det har väl varit något moppegäng här som lämnade en massa flaskor efter sig. Det behövs en soptunna, men vi får väl se om kommunen orkar fixa en.

Mer läsning

Annons