Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ser du elskåpet?

/
  • överskottat. Någonstans i den här snöhögen finns ett elskåp och en sandlåda. En av företagarna i området oroar sig för vad som kan hända om till exempel en säkring behöver bytas. ”Hur ska man då veta var skåpet är?” säger han.

Det ser ut som en enorm snöhög.

Men under finns ett elskåp som försörjer både företag och boende i Barrsätra med el.

Annons

– Det är ju jättefarligt, hur ska plogbilar veta att det finns ett elskåp under all snö, undrar en oroad företagare i området som flera gånger kontaktat Sandviken Energi utan att få problemet åtgärdat.

Snöhögen, som innehåller både elskåp och en låda med sand, ligger i hörnet vid Barrsätragatan och upp mot Dragarbacken.

Klättra upp för att se

Om man klättrar upp på högen kan man se elskåpets svart- och gulrandiga stolpe, men från vägen sett är det omöjligt att ana vad den enorma snöhögen gömmer.

– Vad händer om det blir strömavbrott och elskåpet är försvunnit under flera decimeter snö? Hur ska man då hitta det och åtgärda problemen?, undrar en företagare som håller till i området.

– Eller om en ny plogbil kommer och ska ta bort snön, då kanske han får med sig hela skåpet?

När plogbilen började lämpa av snön ovanpå skåpet hörde företagaren av sig till Sandviken energi, som ansvarar för både snöröjningen och själva elskåpet. I receptionen lovade man att åtgärda problemet. Men inget hände.

Blir bara större och större

Då kontaktade företagaren också kommunens reception, som lovade förmedla vidare snöbekymret, men inget har hänt och snöhögen blir bara större och större.

När Arbetarbladet kontaktar Sandviken energi lovar man att snöhögen ska bort – snarast.

– Vi får absolut inte täcka över elskåpen med snö. Det är inte bra om det blir något fel, säger Janne Hedmark, vid Sandviken Energi, och berättar att problemet inte nått honom tidigare.

– Det måste ha fallit mellan stolarna, men vi ska se till att få bort snön så fort som möjligt.

Mer läsning

Annons