Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sexanklagade läraren nobbad av nya jobbet

Läraren som anklagas för att ha sexutnyttjat elever hade precis fått klart med ett nytt jobb.

Men när den nya arbetsgivaren fick höra talas om misstankarna var mannen inte längre välkommen.

– Han har undanhållit väsentlig information från oss, säger den ansvarige chefen.

Annons

Efter många år på samma skola hade läraren precis fått klart med ett nytt jobb. Även där var det meningen att han skulle arbeta med att leda unga människor.

Men när det blev känt att mannen är polisanmäld och avstängd från sin skola för arbetsrättslig utredning, meddelade den nya arbetsgivaren att läraren inte längre är välkommen.

– Vi kan inte känna något förtroende honom när han inte lagt alla kort på bordet vid anställningsintervjun, säger chefen.

Oavsett hur det går med polisens och kommunens respektive utredningar är det inte aktuellt för den tilltänkta nya arbetsgivaren att återuppta kontakten.

– Nej, han kommer inte att bli anställd hos oss. Som vi ser det har han undanhållit väsentlig information som vi borde ha känt till. Vi har som rutin att fråga alla vi anställer om de har några lik i garderoben. Den här personen tyckte uppenbarligen inte att han hade någonting särskilt att berätta för oss.

Tog ni referenser?

– Ja, det var vi noggranna med och det kom inte fram någonting anmärkningsvärt.

Den avbrutna anställningsprocessen innebär att läraren tills vidare behåller sin tjänst på skolan. Under utredningstiden är mannen avstängd med bibehållen lön.

Arbetarbladet har erbjudit läraren att berätta om sin inställning till det som han anklagas för.

Mer läsning

Annons