Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIF samlade in nästan 30 000 till flyktingar

/

På måndagen startade Sandvikens IF en insamling för att hjälpa flyktingar.
Den totala summan är nu uppe på drygt 27 000 kronor.
– En del av insamlingen kommer att fortsätta resten av säsongen, säger klubbchefen Anders Eriksson.

Annons

Inför måndagskvällens hemmamöte med Syrianska IF Kerburan i division 2 norra Svealand gick startskottet för Sandvikens IF initiativ att hjälpa människor på flykt.

I samarbete med Svenska kyrkans internationella biståndsarbete ordnade klubben en insamling där pengarna ska gå till människor i krissituationer. I samband med måndagens match gick hälften av intäkterna från entréavgifterna till flyktingkrisen – och dessutom hade åskådarna, bland annat ett större antal medlemmar som går in med frikort på matcherna, möjlighet att skänka pengar i insamlingsbössor.

– Sedan finns också alternativet att sätta in pengar på swishkontot som vi har startat. Det kommer att vara öppet resten av säsongen, säger Sandvikens IF:s klubbchef Anders Eriksson.

Publiksiffran mot Syrianska IF Kerburan blev 596 åskådare och hittills har drygt 27 000 kronor samlats in.

– Vi hade förhoppningen att vi skulle hamna en bit ovanför snittet, runt 800-900 åskådare, men att det började regna en timme innan matchen gjorde nog att en del stannade hemma, säger Anders Eriksson och tillägger:

– Det här är ändå en jättebra start.

Han uppskattar att respektive alternativ har bidragit till varsin tredjedel av insamlingen hittills.

– Inför måndagens match delade vi även ut 100 fribiljetter till asylboenden i Sandviken, som ett led i vårt engagemang, säger Anders Eriksson.

Mer läsning

Annons