Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuk chef utan jobb när han återvände

När chefen skulle börja jobba igen efter sjukdom fanns det inte längre några arbetsuppgifter för honom.

Mannen anmälde Sandvikens kommun för kränkande särbehandling.

Utredningen visar att det inte skett någon kränkning i arbetsrättslig mening. Däremot kritiseras ledningen för brister i för rehabiliteringen.

Annons

När enhetschefen efter en längre tids sjukdom skulle återvända till jobbet på deltid upplevde han att han inte var välkommen tillbaka. Förvaltningschefen ska, enligt mannen, ha sagt ”och du vill komma tillbaka hit och dö”. En formulering som förvaltningschefen själv bestämt förnekar att han har använt.

– Ord står mot ord, konstaterar personalkontorets utredare.

Att återgå till chefstjänsten som halvtidssjukskriven kunde inte komma ifråga, enligt förvaltningsledningen. Chefer måste jobba minst 75 procent för att det ska fungera, bedömde man.

Enhetschefen omplacerades i stället till en annan arbetsuppgift på förvaltningen. Men i samband med besparingar drogs den tjänsten in tillsammans med flera andra tjänster. Det senaste beskedet som enhetschefen fått är att det just nu inte finns plats för honom inom organisationen.

Mannen har i grunden fortfarande kvar sin chefsanställning inom kommunen. Men några arbetsuppgifter får han inte.

I samtal med utredarna har förvaltningschefen sagt att han inte vill placera den deltidssjukskrivne mannen på ett jobb där han skulle riskera sin hälsa.

Enhetschefen har anmält sin arbetsgivare för kränkande särbehandling. Han anser sig också ha blivit utsatt för lönediskriminering eftersom han inte fått del av den riktade lönesatsning som utgått till alla andra chefer inom förvaltningen.

Utredarnas slutsats är att det inte skett någon kränkande särbehandling i arbetsrättslig mening. Däremot har det förekommit brister i rehabiliteringsprocessen.

”Den har genomsyrats av otydlighet”, skriver utredarna.

Förslaget är nu att förvaltningen ska göra ett ”omtag” med rehabiliteringen, upprätta en tydlig handlingsplan för enhetschefens återgång till arbetet och då även beakta hans egen önskan om att få tillbaka sitt chefsjobb.

Mannen får också retroaktivt rätt till samma löneförhöjning som de övriga cheferna inom förvaltningen.

Mer läsning

Annons