Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsvallen sönderkörd igen – nu har föreningen tröttnat

/
  • Busåkarna har lämnat hjulspår efter sig på Skogsvallens B-plan.

Tre gånger under ett års tid har Stensätra IF fått sina fotbollsplaner sönderkörda av buskörare.
Senast det hände var i helgen – och nu är föreningens ordförande Bengt Carlsson trött på vandalerna.
– De förstör för våra barn och ungdomar, säger han.

Annons

Första gången Skogsvallen kördes sönder var förra hösten, gången därpå i somras – och i helgen var det alltså dags igen.

Någon eller några har kört igenom inhägnaden runt planen – sladdat runt – och lämnat djupa hjulspår efter sig på Stensätra IF:s gräsplan.

Nu börjar föreningens ordförande Bengt Carlsson tröttna på skadegörelsen.

– Det här ställer såklart till problem för oss samtidigt som det blir kostnader. Att planen är fin är såklart väldigt viktigt för oss, säger han.

Samtliga fall är polisanmälda. Och vittnen finns till ett av tillfällena. Men ärendet är lågprioriterat hos polisen.

Så sent som i somras rustade föreningen både A- och B-planen för 60 000 kronor. Bland annat lagades skador efter att den ena gräsplanen körts sönder.

– Men det som betyder mest för oss är egentligen inte pengarna – utan jobbet det för med sig och att vi ska få gräsmattan fin igen, säger Bengt Carlsson.

På Stensätra IF:s anläggning finns också en grusplan. Dit är det vanligare att buskörare kommer. Nu funderar föreningen på om man ska tvingas sätta upp en bom för att hålla buset borta.

– Vi måste komma fram till något. Men då har vi problemet att Stensätras skidklubb har sin anläggning längst bort på området. Sedan har jag förstått att vi måste höra med brandförsvaret. De behöver ju kunna komma in om något händer, säger Bengt Carlsson.

Han hoppas att de som förstör tänker efter – eftersom det drabbar barnen och ungdomarna som föreningens verksamhet är till för.

– För oss är det är svårt att få stopp på det här. Det är de som gör det här som måste tänka till, säger Bengt Carlsson.

Han vill också berätta för uppmärksamma närboende om vad som händer – och berömmer dem för att ha varit uppmärksamma och rapporterat till föreningen och sagt till när de sett något.

Mer läsning

Annons