Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skola friad från anmälan om kränkning

En skola i Sandviken har anmälts för att ha kränkt en elev med hälsoproblem. Föräldrarna anser också att pojken borde ha fått bättre hjälp av personalen med sin egenvård. Men Skolinspektionen har nu kommit fram till att skolan följt bestämmelserna och gjort allting rätt.

Annons

Sandvikenfallet är ovanligt eftersom det handlar om en elev i låg ålder med en sjukdomsbild som gör att pojken behöver hjälp med sin vård av skolpersonalen.

Föräldrarna uttryckte starkt missnöje i sin anmälan för drygt ett år sedan. Dels för att de ansåg att skolan beskrivit stödbehovet på ett kränkande sätt i interna dokument, dels för att skolan inte hjälpt till med egenvården på det sätt som den borde ha gjort.

Men Skolinspektionen har efter en sammanvägning av olika uppgifter, och efter att ha fört ett resonemang om var gränsen går för skolans respektive hälso- och sjukvårdens ansvar, funnit att Sandvikenskolan följt bestämmelserna och varit lyhörda för elevens behov. Någon kritik lämnas därför inte.

– Det känns bra att få bekräftat att vi följt lagar och förordningar. Personalen har gjort ett bra jobb i det här ärendet. Men samtidigt är det naturligtvis alltid ledsamt när det finns vårdnadshavare som är besvikna på oss, säger rektorn.

Mer läsning

Annons