Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släkten Batti känner sig förföljda av Hammarstrand

– Åklagaren Mikael Hammarstrand vill bara smutskasta vår släkt. Därför försöker han komma åt Battal som är en framstående politiker, säger Behzam Batti.

Annons

Han är bror till den anhållna kommunpolitikern. Tillsammans med sina närmaste släktingar sitter han på Café Fredo i Sandviken när Arbetarbladet träffar dem. De känner sig förföljda av vice chefsåklagaren Mikael Hammarstrand.

– Åklagaren utnyttjar 26-åringens dåliga hälsa för att få honom att säga saker som inte stämmer. Hammarstrand hade förberett allt innan rättegången. Han har lovat 26-åringen sänkt straff om han sätter dit min bror, säger Behzam Batti.

Enligt honom har Battal ingenting med den blodiga knivuppgörelsen att göra. Tvärtom anser han att brodern haft en lugnande effekt på sina släktingar.

– Han är den snällaste person man kan tänka sig. Det är helt befängt av åklagaren att påstå att han skulle vara familjens överhuvud. Jag är äldre än honom och då borde det väl i så fall vara jag som är det.

Behzam Batti och de andra familjemedlemmarna skrattar åt åklagarens beskrivning av dem som en patriarkal släkt med hedersrelaterade sedvänjor.

– Vi är välutbildade humanister som tror på individens frihet. Åklagaren Mikael Hammarstrand vill bara komma åt Battal. De tillhör två olika partier.

Släktingarna anser dessutom att knivbråket inte handlar om ett obetalt underhåll till en ung pojke utan om gammalt groll som till slut spårade ur.

– Det är inget planerat mordförsök utan ett spontant bråk. De inblandade är alla släktingar och Battal har inget med det att göra.

Annons