Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slutsolat på Parkbadet nästa år

/

Snart är det färdigsolat på Parkbadet. Politikerna i kultur- och fritidsnämnden väntas på tisdag besluta om att stänga igen solarierna.

– Det handlar både om hälsoskäl och att vi inte ska konkurrera med privata företag, säger kultur- och fritidschefen Bo Eriksson.

Annons

Strålsäkerhetsmyndigheten gick redan i januari ut och uppmanade Sveriges kommuner att ta bort solarier från simhallar och andra sportanläggningar.

Stängde snabbt i Gävle

Myndigheten varnade för att solarierna bidrar till att öka risken för hudcancer.

På Fjärran höjderbadet i Gävle regerade man snabbt. Efter bara några dagar var solarierna stängda. På Parkbadet valde man att behålla möjligheten att sola på konstgjord väg. Bland annat med hänvisning till att solarierna av vissa personer används i medicinskt syfte.

Men nu är man på väg att tänka om i Sandviken. Bo Eriksson föreslår kultur- och fritidsnämnden att avsluta solarieverksamheten under 2011.

– Vi har avtal att ta hänsyn till, säger han som förklaring till att det inte är möjligt att dra ur sladdarna omedelbart.

Bo Eriksson tycker inte att det passar sig på en friskvårdsanläggning som Parkbadet att ha utrustning som kan utsätta besökarna för hälsorisker.

– Dessutom finns det privata företag som i det här fallet ser kommunen som en konkurrent, konstaterar han.

Mer läsning

Annons