Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Små cowboys intog Folkets Hus

/
  • yeehaw! ”Jag är en cowboy med stövlar, hatt och väst”, sjöng barnen från Kulturskolans Speldosegrupper när det i går var konsert på Folkets Hus med både vilda western- och rymdtema.
  • kämpar mot skräppirater. Superhjältarnas superhjälte Nickotickotinn kom ner från rymden och landade mitt bland cowboysarna från Speldosan. Hon behövde deras hjälp med ett rymduppdrag.
  • danssugna cowboys. Efter en lång dag på prärien vill cowboysar gärna dansa. Den unga publiken på Folkets Hus klappade glatt takten till Cotton Eye Joe när Speldosebarnen dansade på scenen.
  • barn från 13 skolor. Massor av små cowboys intog i går Folkets Hus i Sandviken. Det var dags för vilda western i rymden – en konsert för elever från förskoleklass upp till tvåan med barnen och lärarna från Kulturskolans Speldosegrupper.

Massor av små cowboys intog under torsdagen Folkets Hus i Sandviken. Det var dags för vilda western i rymden – en konsert för elever från förskoleklass upp till tvåan med barnen och lärarna från Kulturskolans Speldosegrupper.

Annons

Ungefär 150 barn mellan sex och åtta år har under året gått Kulturskolans kurs Speldosan som hållits runt om i kommunen.

När det i går var konsert i Folkets Hus var det första gången som alla grupper skulle sjunga tillsammans, berättade kulturskolechefen Yvonne Gerd.

– De har repat samma sång- och dansnummer på var sitt håll och nu blir det spännande att se hur det blir när alla uppträder ihop, sa hon.

Väldigt bra, visade det sig.

Temat var vilda western i rymden och i början av konserten var cowboysarna ute på prärien och vaktade sina djur, men sedan landade superhjältarnas superhjälte Nickotickotinn på jorden och behövde deras hjälp med att få planeten Mars fri från skräppirater.

Barn från 13 skolor i kommunen kom för att se konserten. För att alla kulle få plats gavs två föreställningarna på förmiddagen. Hälften av Speldosebarnen var med på ena och hälften på den andra, men på kvällsföreställningen för föräldrarna var alla 150 barn med.

– Det är jättekul att ha konsert. Alla sånger är så bra, sa Emilia Wikstrand, Filippa Enebrink, Cornelia Lundstedt, Elvira Lundstedt och Lovisa Hertzberg, som gått på Speldosan på Björksätraskolan.

Mer läsning

Annons