Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SMT-chefen håller möte om tuffa läget på marknaden

I dag håller Petra Einarsson, chef för Sandvik Materials Technology (SMT), möte med samtliga chefer inom SMT i Sandviken för att ge sin bild av det tuffa läget på marknaden för olje- och gasindustrin. SMT står inför "ett nytt normalläge", menar hon.
Efter mötet hålls en pressträff. Arbetarbladet sänder live från presskonferensen som beräknas börja klockan 13.30. Du kan se den direkt här.

Annons

***…

SE BILDEN: Här är SMT:s drömrubriker för framtiden

***

SMT:s chef Petra Einarsson berättar om det nya allvarligare läget som Sandvik står inför. Sandvik kallar det för "the new normal" och förutspår att det inte kommer att bli någon ny uppgång för Sandvik den närmsta tiden.

Hittills i år har personalstyrkan inom SMT minskat med närmare 400 personer, inklusive inhyrda. Det har skett genom skiftnedgångar, att inhyrda fått sluta och andra neddragningar runtom i världen. Ytterligare cirka 100 personer väntas lämna företaget i år, bland annat genom pensionsavgångar, pensioneringar, anställningsstopp och nedläggning av en fabrik i Kina.

Det väntar en mer "gråmulen resa" eller en "betydligt skakigare" för Sandvik, berättar

– Nu gäller det att inte slappna av och lägga sig i solstolarna. Jag är övertygad om att det finns massor av goda idéer bland våra egna medarbetare som vi behöver få fram, säger Petra Einarsson.

LÄS OCKSÅ:

INSÄNDARE: Sandvik på väg utför

Sandvik flyttar produktion till Sandviken - avvecklar i Köping

Sandvik håller stort chefsmöte om det tuffa läget

Sandvik slopar västtvånget – samma dag som det skulle införas

Mer läsning