Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart är draken flygklar

/
  • Dramapedagogen Marita Sonestedt, som har flyttat från Falköping för att arbeta på Flygande draken, är eld och lågor över sitt nya arbete. ”Det glittrar i ögonen på oss allihopa, vi är väldigt förväntansfulla”, säger hon.
  • Projektledaren Helena Harrysson samtalar med förskolechefen Marie Bergquist om kulturinriktning. ”Det blir helt nytt, väldigt spännande”, är de överens om.
  • Lisa Gottfriedson och Ulrika Persson går igenom de nyinköpta prylarna. I det här lila rummet ska barnen på den lila avdelningen hänga av sig sina kläder och starta dagen på förskolan.

Den nya kulturförskolan Flygande draken är näst intill färdigrustad.

Förskolelärarna är på plats och nu saknas bara inredningen och barnen.

– Det känns grymt roligt och spännande, säger förskolläraren och dansspecialisten Helène Kingdahl.

Annons

Trots att barnen, som ska gå på den alldeles nya förskolan Flygande draken, inte skolas in förrän i februari pågår febril aktivitet i Hammargymnasiets gamla lokaler.

På golvet i den ljusa luftiga korridoren sitter tre av de helt nyanställda lärarna och packar upp stora kartonger fyllda med skolmaterial. I ett lila kapprum rotar Ulrika Persson och Lisa Gottfriedson runt bland nyinköpta dockor, matlådor och filtar.

– Jättekul att vi får vara med och skapa miljön här på förskolan redan från början, säger Helène Kingdahl med ett stort leende medan hon packar upp förstärkare och högtalare.

Musikläraren Jessica Thelin nickar instämmande.

– Det ska bli fantastiskt kul att få inspirera barnen till att använda olika uttryckssätt och att alla får tillgång till kultur, säger hon.

Helt färdiga är lokalerna ännu inte. I något rum saknas golv och i andra rum saknas inredningen. Badrummen är så gott som färdiga och har både små och stora toaletter och handfat. I entrén, som ska bli en vacker konsthall, finns belysningen på plats men ännu ingen konst.

– Miljön ska trigga igång barnens fantasi och all inredning är tänkt utifrån barns skapande. Vi vill ha en miljö där det sjungs, dansas och målas hela tiden, säger projektledaren Helena Harrysson, som är nöjd med de nya och genomtänkta lokalerna.

Hon skiner upp som en sol när hon visar förskolans alldeles egen passage till kulturskolan, biblioteket och konsthallen.

– Barnen behöver inte ens sätta på sig skor och ytterkläder utan kan direkt ta sig till det nya Kulturcentrumet som vi ska få, säger hon.

– En kulturförskola är helt nytt och vi behöver lite andra tankesätt men det ska bli så roligt, säger förskolechefen Marie Bergquist.

Mer läsning

Annons