Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan det finnas fler betalspår i Högbo

/
  • Snart inte ensamt? Högbo Bruk tittar på lösningar för att kunna ta fram biljettsystem och bemanning för sina spår inför nästa säsong. På bilden susar Anders Ågren fram i Högbos betalspår.

Det här blir troligen sista vintern då skidåkarna slipper betala för att åka på andra spår än konstsnöspåret i Högbo bruk.

Annons

– Vi tittar på lösningar för att ta betalt av de som utnyttjar anläggningen, säger Hans-Peter Eriksson, vd i Högbo Bruk AB.

I torsdags beslutade kammarrätten att Mora kommun har rätt att ta ut avgifter av dem som använder kommunens preparerade spår.

Det öppnar möjligheter för åtskilliga skidanläggningar runtom i landet, däribland Högbo bruk.

Hans-Peter Eriksson menar att kammarrättens beslut är avgörande för den fortsatta utvecklingen av skidanläggningar och skidsporten i hela landet. Det handlar om att bekosta drift och investeringar.

Högbo bruks skidspår kostar i runda tal cirka 1 miljon kronor i drift och ytterligare cirka 1 miljon i räntor och amorteringar.

– Det är kostnaderna för att behålla kvalitén, säger Hans-Peter Eriksson som hoppas att man också kan utveckla servicen till skidåkarna.

Inför säsongen 2012-2013 ska Högbo bruks ledning titta på bland annat biljettsystem och bemanning. Ett 70-tal anläggningar tar betalt i dag. I snitt tar de cirka 400 kronor för årskort och 20–40 kronor för dagkort, konstaterar Hans-Peter Eriksson.

– Vi vill hitta en bra lösning, inte bara ställa ut en sparbössa utmed spåret, säger han.

Mer läsning

Annons